Aldrig mere en Krystalnat 1938 – 2018

Den 9. november markeres Krystalnatten, der fandt sted 9. november 1938 i Tyskland og blev et symbol på forfølgelsen af jøderne,  vanen tro med en demonstration i København, i år under parolen “Aldrig mere en Krystalnat 1938 – 2018.  RYK SAMMEN MOD RACISME
– KÆMP FOR MENNESKERETTIGHEDERNE”. Link til eventet på facebook.

Men i år ønsker den racistiske organisation For Frihed(tidl. Pegida) ligeledes at afholde en demonstration i det centrale København. For Frihed/Pegida har igennem hele deres virke afholdt demonstrationer med stor deltagelse af kendte nazister, dømte voldsmænd og racister. Senest er det kommet frem at et ledende medlem af For Frihed, ved deres demonstration på Krystalnatten sidste år, overfaldt en fotograf fra Redox med en tændt fakkel. Mere om den sag hos Redox.

Her bliver Nicolai Boesen anholdt af politiet. Det skete fordi han endte i et slagsmål efter For Friheds demonstration den 27. april 2015. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Det kan derfor kun opfattes som en provokation at  For Frihed/Pegida ønsker at demonstrere under et meget tyndt dække af at kæmpe imod antisemitisme, når de gentagne gange har givet plads til netop selvsamme antisemitisme ved egne arrangementer.