27/10 Foredrag: Baner Ungarn vejen for et splittet, autoritært og højreradikalt Europa?

Den 27. oktober kl. 18 byder Antifascistisk Aktion velkommen til et foredrag med den svenske journalist og forfatter Joakim Medin. Han udgav tidligere på året reportagebogen Orbánistan, der omhandler den politiske udvikling i Ungarn siden 2015, hvor større grupper af mennesker på flugt ankom til Europa. Herunder hvilken betydning situationen fik for den voksende højreradikalisme i Ungarn og truslen mod demokratiet i dagens Europa.

Ungarns ministerpræsident Viktor Orbán har siden 2010 fået stigende magt i Ungarn, som han i dag holder i et autoritært jerngreb. Politiske modstandere elimineres, grundlæggende demokratiske funktioner undermineres og en ny loyal samfundselite er vokset frem. Orbán bryster sig af at ville bygge et illiberalt system og han tager afstand fra liberale demokratier.

Samtidig har Orbán udnyttet strømmen af mennesker på flugt i 2015 til at blive et af de vigtigste talerør for den indvandringsfjendtlige og antimuslimske lejr i EU, hvor han ligestiller såkaldte ”illegale” muslimske flygtninge med IS-terrorister og fremstiller sig selv som beskytter af både kristendommen og nationalstaterne i Europa. Derfor er netop Ungarn og Orbán blevet et forbillede for Europas højreradikale bevægelser og sympatien for hans politik strækker sig helt ind i de parlamentariske partier på højrefløjen.

Kom med til en lærerig og spændende aften, hvor vi sammen bliver klogere på den politiske udvikling i Europa, når Joakim Medin giver sine bud på, om Ungarn viser vejen for et splittet, autoritært Europa eller om udviklingen stadig kan nå at vendes.

Praktisk info: Foredraget blivet afholdt hos Internationalt Forum, Griffenfeldsgade 41 2200 København N. Foredraget bliver afholdt på engelsk. Vi serverer kaffe og snacks undervejs og efter foredraget vil der være mulighed for at købe Joakim Medins bog.

Om foredragsholderen: Joakim Medin er freelancejournalist, forfatter og fotograf. Han har rejst i det meste af verden som undersøgende journalist med fokus på demokrati, politiske og væbnede konflikter, fattigdom, menneskerettigheder og flygtninge. De seneste år har han særligt arbejdet i Palæstina, Israel, Libanon, Irak, Tyrkiet og de kurdiske områder, hvilket i 2016 resulterede i hans debutbog: “Kobane Den kurdiska revolutionen och kampen mot IS”.