NMR på uanmeldt besøg

Tak til alle antifascister, der mobiliserede i går, den 6/4, mod NMR. Det var rigtig fedt at se, at vi var så mange i området, selvom der var kort varsel. Godt rykket!

Omkring 70 nazister fra hele Skandinavien dukkede i dag uanmeldt op på Østerport i København. De gik mod indre by før de blev stoppet af politiet ved Kultorvet. Her opstod der slagsmål mellem politi og nazister, da NMR ville ned ad Strøget. Derefter gik de tilbage mod Østerport, hvor de blev stoppet og registreret mellem SMK og Østerport station. Herefter gik de til stationen, hvor de fik et særtog væk til Nordsjælland, hvor de havde deres biler holdende.

Med så stor en gruppe voldsberedte nazister pakket ind i et kæmpe politiopbud, havde antifascisterne begrænsede handlemuligheder.

Fire nazister havde undsluppet tilbageholdelsen, men blev mødt af en gruppe antifascister, der jagede dem på flugt, til de søgte beskyttelse hos politiet, selvom NMR ikke tillader at deres medlemmer at undgå konfrontationer. Det er en vigtig erfaring for os, for selvom nazisterne ser voldsomme ud, kan vi stadig skræmme dem.

Det er en erfaring vi kan trække på, næste gang vi skal konfrontere NMR. Snak med jeres venner om, hvad I gør, når der opstår en akut situation. Snak om, hvordan I kan rykke hurtigt ud. Sørg for at alle er tilmeldt Antifa Update og hold jer klar.

Og husk, hvis ikke de fik hjælp fra hele Skandinavien og kom uanmeldt, ville de aldrig have haft en chance i dag.

Kampen fortsætter!